Ko sve želi veći penis (i zašto!)

Znamo da je većina muškaraca donekle “opterećena” veličinom svog penisa. Veliki broj oseća određenu nesigurnost u pogledu toga, a uvek postoje i oni (doduše ređi) koji vole direktno ili kroz usiljenu šalu da se pohvale nadprosečnom veličinom svog polnog organa.

Zašto muškarci žele veći penis

Psihološka istraživanja pokazuju da muškarci često strahuju da im polni organ nije dovoljno veliki kako bi adekvatno zadovoljili ženu ili da bi se obrukali ako se uporede sa drugim muškarcima. Dok žene po pravilu idu zajedno u toalet, muškarci izlaganje svog polnog organa pogledima drugih uglavnom ljubomorno čuvaju i “skrivaju” se dok obavljaju nuždu u javnim wc-ima, plašeći se da ne ispadnu “smešni”. Stoga, ako bi dali iskren odgovor na pitanje “da li bi želeli veći penis”, gro muškaraca bi odgovorio potvrdno.

Da li žene vole veći penis – anketa

Thoughtcatalogue.com objavio je 2013. godine rezultate ankete sprovedene među 50 žena na temu veličine muškog polnog organa. Na pitanje “Da li vam je bitna veličina penisa kod muškarca?”, 21 je odgovorila da nije, osim ako se ne radi o prevelikom ili premalom, 23 od njih se saglasilo da im nije bitno, a šest je decidno zaključilo “veći je bolji”.

Evo nekih od odgovora:

Sofi, 24: “Nije prepreka osim ako nije zaista mali, ali – uopšteno govoreći – što veći to bolji, do određene granice”.

Aleks, 28: “Moj bivši je imao dugačak ali izuzetno tanak, što je bilo čudno! U suštini, mislim da nije toliko bitno…”

Meril, 28: “Mali/mekani penis nije upotrebljiv, ali s druge strane, ogromni mogu da izazovu bol.. tako da, u suštini, treba da bude normalne veličine…”

Žene i veličina penisa – šta kažu studije

Studija sprovedena pod vođstvom evolucionarnog biologa sa Univerziteta u Otavi, Brajana Moca, sprovedena na uzorku od 105 žena, pokazuje da je veličina penisa jedan od faktora koji utiču na to da li je muškarac privlačan suprotnom polu ili ne.

Moc je sa svojim timom sproveo eksperiment u kome su ženama prikazivane različite kompjuterski generisane slike muškog tela (ukupno 53), gde su varirale telesna građa, visina, odnos ramena-struk, kao i veličina penisa u opuštenom stanju. Ranije studije su već pokazale da žene u proseku preferiraju više muškarce sa izraženijom razmerom ramena-struk (šira ramena, uži struk).

Ova studija je kao dodatni faktor od uticaja imenovala i veličinu penisa. Opšti zaključaj je da su ženama generalno dopadljiviji visoki i donekle atletski građeni muškarci sa vizuelno većim polnim organom. Naravno, izuzeci uvek postoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *