viagra kupci

Tablete za potenciju i njihova namena

Problemi sa potencijom vrlo su česta pojava, a razlozi mogu biti različiti. To mogu biti hronični zdravstveni problemi, stres, ali i starost, odnosno što su muškarci stariji dolazi do slabljenja kardiovaskularnog sistema, što takođe ima posledice i na potenciju.

Krvni sudovi počinju slabije da rade, odnosno ne pumpaju krv istim intenzitetom kao ranije, te na taj način je otežan ili potpuno onemogućen dotok krvi u penis, što dalje utiče loše na erekciju, ili ona potuno izostaje. Tablete za potenciju mogu biti adekvatno rešenje za ovakav problem.

Tablete i razni preparati, koriste se za tretiranje erektilne disfunkcije, odnosno impotencije. Funkcionišu po principu omogućavanja dovoljnog protoka krvi u sam penis, pružajući na taj način postizanje erekcije, i održavanje iste dovoljno dugo kako bi seksualni odnos bio moguć i zadovoljavajući.

Šta sadrže preparati za potenciju?

                Veliki broj tableta za potenciju sadrže veliki broj sastojaka, pa se tako u njima mogu pronaći sildenafil, koji se koristi za lečenje impotencije kod muškaraca, tako što deluje na erektilna tkiva, povećavajući dotok krvi u penis, što dalje omogućava erekciju, zatim kalcijum hidrogen fosfat, laktoze, mikrokristalna celuloza, magnezijum stearat  i tome slično.

Međutim, kako se poslednjih nekoliko decenija, javlja sve veće interesovanje za alternativne načine lečenja raznih bolesti, pa i impotencije, danas se u gotovo svim preparatima koji se koriste za lečenje erektilne disfunkcije, ili povećanje seksualnog nagona, pa čak i samo kao afrodizijaci, nalaze ekstrakti i koncentrati biljaka koje imaju efektno dejstvo na ovom polju.

Poznato je da određene biljke pozitivno utiču na naš organizam, te se često uzimaju u vidu čajeva, melema, ulja ali i u drugim oblicima. Pojedine biljke imaju dobre efekte na pojedine segmente, poput memorije, cirkulacije, imuniteta, kao sredstvo za čišćenje organizma, odnosno detoksikaciju i tako dalje. Neke od njih, su svoju primenu pronašle i kada je problem sa kojim se suočavamo impotencija. A evo i zašto.

Ginko Biloba – listovi ovoga drveta pokazali su se veoma lekovitim, i imaju široku primenu. Pored toga što deluje na poboljšanje memorije, i ima antioksidanta svojsta, Ginko utiče i na širenje krvnih sudova, i pospešuje perifernu cirkulaciju. Upravo zbog toga, Ginko se koristi kao preparat, ili sastojak preparata kojim se tretira impotencija, ili slaba erekcija koja je uzrokovana otežanom cirkulacijom.

Žen-Šen – najvažniji deo ove biljke jeste njen koren, koji sadrži manje količine smole i isparljivog gasa, kao i panakvilona. Najbolji i najkvalitetniji ekstrakt dobija se iz korena do 10 godina starosti. Smatra se da su dejstva Žen-Šena širokog spektra.On je pre svega, veoma učinkovit adaptogen, što znači da vrlo brzo reaguje i normalizuje funkcije organizma, bilo da je organizam izložen nekoj vrsti stresa, bio on fizički, psihički ili emocionalni.

Žen-Šen može biti koristan u lečenju impotencije kod muškaraca, zato što ima svojstvo da poboljšava reproduktivni sistem i cirkulaciju kod muškaraca. Dobri rezultati naročito su vidljivi kada se koristi duži vremenski period.

Maka – je još jedna biljka koja se pokazala vrlo učinkovitom u tretiranju impotencije. Ona utiče na povećanje energije, seksualnog nagona, čak i plodnosti. Neki je koriste i kao afrodizijak, jer ima snažno dejstvo na seksualnu želju i kod muškaraca i kod žena.

Epimedium – ili biljka poznatija pod nazivom „trava razuzdane koze“ je višegodišnja biljka, a lekoviti delovi su njeni kožasti listovi. I ova biljka koristi se u razne svrhe. Pre svega, služi za jačanje libida, vraćanje seksualne želje, ali i intenziteta orgazma. Ona prvenstveno poboljšava cirkulaciju i kardiovaskularni sistem, što može da ublaži ili potpno ukloni probleme sa erekcijom. Epimedium takođe deluje relaksirajuće na mišiće i povećava protok krvi.

Muira Puama – ili „drvo potencije“ je drvce koje raste u Brazilu. Njeni lekoviti delovi su koren i kora. Poznata je i kao „nervni tonik“ zbog svojih pozitivnih uticaja na pamćenje i jačanje nervnog sistema. Takođe dobro utiče i na raspoloženje, libido, seksualni nagon, ali pospešuje i održavanje, intenzivnost i dugotrajnost erekcije.

Tribulus–ili „babin zub“, je biljka sa crvenim stabljikama, jarko žutim cvetovima i bodljikavim plodom. Pokazala se vrlo korisna u lečenju erektilne disfunkcije, ali se sve češće koristi i od strane sportista jer ima tendenciju da povećava snagu, odnosno mišićnu masu i izdržljivost. Veoma je dobra i kao sredstvo za brz oporavak nakon teškog treninga ili nekog većeg napora. Takođe, Tribulus dobro deluje i na uravnoteženje hormona, prvenstveno testosterona, i značajno uvećava nivo istih.

Johimbe–je zimzeleno drvo, a koje pritom raste u tropskim šumama. Za lekovitu upotrebu koristi se kora ovog drveta, a služi kao prirodni seksualni stmulans, afrodizijak, i jedna je od vodećih biljaka čiji se ekstrakt koristi u tretiranju erektilne disfunkcije. Prvobitno, Johimbe se koristilo kao sredstvo za lečenje impotencije koja je izazvana dijabetesom ili problemima sa cirkulacijom. Tajna zašto tako dobro deluje kao afrodizijak jeste što utiče na širenje krvnih sudova, i na prenos nervnih impulsa u predelu genitalija, na taj način povećavajući refleks uzbuđenja u regiji leđne moždine. Može se koristiti u obliku čaja, tinkture, tablete, ali vrlo često je jedan od glavnih sastojaka pilula za potenciju. Takođe ima učinka i kod mršavljenja i oblikovanja tela.

Tonkgat Ali – ekstrakt ove biljke, koja raste u prašumama Azije, utiče na porast nivoa testosterona i to na dva nivoa. Prvobitno, stimuliše ćelije koje se nalaze u testisima, koje su zadužene da pretvaraju holesterol  u testosteron da stvaraju veće količine testosterona, a nakon toga, ova biljka omogućava produkovanom testosteronu da se oslobodi globulina, koji ga vezuje zbog praktikovanja seksualnih funkcija.

Katuaba–je još jedno drvo Brazila čija kora daje fantastične rezultate. Kao afrodizijak, deluje na nervni sistem, i time pojačava seksualni nagon, a pokazalo se i kao više nego dobar lek za impotenciju. Smatra se da deluje i pomaže dužoj erekciji.

Đumbir–koren ove biljke čudnovatog izgleda veoma uspešno rešava probleme periferne cirkulacije, čime pruža i bolji protok krvi u polni organ.

Većina savremenih preparata za potenciju, sadrže ekstrakte raznih biljaka koje su se prema istraživanjima i testiranjima pokazale kao vrlo učinkovite kada postoji problem erektilne disfunkcije. Stoga je najbolje birati one koje sadrže što je manje moguće „hemije“ koje može imati razne nuspojave, a više prirodnih ekstrakata. Za još bolje rezultate, najbolje bi bilo da sadrže ekstrakte nekoliko biljaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *